Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompárt

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet több mint tíz millió forint állami támogatással nem tud elszámolni - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni – mondta Szabó Ferenc.

A főügyészhelyettes hozzátette: a nyomozás egy-két hónapon belül befejeződik. Az OFA elnöke 2007-ben tett feljelentést sikkasztás gyanúja miatt.

Az MTI információi szerint az OFA kezdeményezésére, bírósági határozat alapján, a kiskunmajsai cigány érdekképviseleti szervezetnél szeptember 4-én elárverezték az ingóságokat. Az árverezés tényét a végrehajtó iroda az MTI-nek nem cáfolta, de további információt nem adott. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke Kiskunmajsán önkormányzati képviselő, ahol esélyegyenlőségi tanácsnok. Ezenkívül a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik