Belföld

Csaknem húszmilliárd a BKV vesztesége

Csaknem ötmilliárd forinttal, 14,3-ról 19,1 milliárd forintra növekvő veszteséget tartalmazó üzleti terv módosítási javaslatról tárgyalt szerdán első olvasatban a BKV igazgatósága - tudta meg az MTI az ülés résztvevőitől, akik emlékeztettek rá, hogy az előző vezérigazgató programjában ez évre nullszaldós működést ígért.

A cég első féléves működését taglaló igazgatósági beszámolóból az is kiderült, hogy nagy lemaradás tapasztalható az úgynevezett egyéb bevételeknél, ezen belül is a reklámbevételeknél. A reklámszerződéseket egyébként évközben módosítani akarták több mint félmilliárd forinttal, de ez jórészt meghiúsult. Egy igazgatósági tag ennek kapcsán bírálta az előző vezérigazgatót és stábját.

Az üzleti tervben jelzett 4,5 milliárd forintos hitelfelvétel kapcsán a szerda déli határidőre két bank adott ajánlatot, mindkettő magas kamattal.

A Baross kocsiszínt az üzleti tervnek megfelelően az év végéig eladásra meghirdetik. A szakszervezetek kérésére szeptember végéig megállították ezt a folyamatot, amitől több mint egymilliárd forintos bevételt remélnek.

A 4-es metró építésének helyzetével, illetve a beruházással összefüggő tanácsadói szerződések felhasználásáról szóló előterjesztéseket kritikusan fogadta az igazgatóság, amely a tanácsadókra vonatkozó tájékoztatót nem fogadta el.

Az igazgatóság ülésén bemutatkozott Kocsis István, aki szeptember elsejével vette át a vezérigazgatói feladatot. Az új cégvezető az igazgatóság tagjainak véleménye szerint igen pozitív benyomást tett a testületre határozottságával, illetve diplomatikusságával. A vezérigazgató, aki egyelőre bizalmáról biztosította vezetőtársait, egyebek közt közölte, hogy minden tanácsadói szerződést felülvizsgáltat, illetve, hogy kiemelt kérdésként kezeli a cég transzparens működését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik