Belföld

Az SZDSZ nekiment a Megegyezésnek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés elnevezésű programja önellentmondásos és nem reális. Politikai üzenetnek sok, programnak és cselekvési tervnek kevés és még csak nem is szociáldemokrata - áll az SZDSZ honlapjára kedd este felkerült dokumentumban.

A gazdaság kifehérítésének programja az SZDSZ szerint „nem más, mint kommunikációs trükk”, mert szerintük ebből nem lehet szert tenni négy év alatt a kormányfő által megjelölt 1200 milliárd forintos plusz állami bevételre, emiatt nem alkalmas valódi gazdaságpolitikai fordulat előidézésére.

A liberális párt szerint „mérhetetlen cinizmust tükröz”, hogy augusztus végén maga a kormányfő ismerte be: tavaly 80-100 milliárd forintot mutatott ki a Pénzügyminisztérium a gazdaság kifehérítéséből, 2009-re pedig egyelőre csak 50 milliárdot várnak.

Az SZDSZ portálján közzétett írás szerint az évi 300 milliárd forintos fehéredés elmaradása az érdemi adócsökkentést is megakadályozza. A kormányfői program leghiteltelenebb elemeként említették, hogy ennek megvalósítása érdekében “egyetlen valódi eszközként a rendőrállami módszereket, a zéró toleranciát” hirdette meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik