Belföld

Orbán kikelt a Magyar Nemzet ellen?

Elfogadhatatlan, hogy egyesek megpróbálják hitelteleníteni a fideszes politikusokat - a Népszabadság információi szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök a vasárnapi polgári pikniken így utasította rendre a Magyar Nemzetet.

A napilap hétfői számában megjelent cikk ismertetése szerint Orbán Viktor ezzel arra reagált, hogy a Magyar Nemzet múlt csütörtöki, Gáz című vezércikkében nekirontott az atlantista fideszes külpolitikusoknak, elsősorban Németh Zsoltnak, de kapott Martonyi János, volt külügyminiszter is..

A Fidesz elnöke az “orosz kérdés” kapcsán a pikniken azt közölte: nem az a lényeg, hogy Magyarországon ki a nagyobb nyugat- vagy oroszbarát, hanem az, hogy ki a leginkább magyarbarát, mert a nemzeti érdek mindennél fontosabb. Szerinte fontos az orosz energia Magyarország számára, de először olyan energiavezetéket kell kiépíteni, amely nem Oroszországból jön – ismerteti a Népszabadság.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában a “Gáz” című vezércikkben D. Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes többek között azt írta, hogy a Fidesz, illetve említett külpolitikusai “ne legyenek atlantistábbak Amerikánál”. Ezzel arra utalt, hogy a geopolitikai realitások szerint Oroszországtól, és nem az Egyesült Államoktól kapjuk a gázt, tehát ehhez kell igazodni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik