Belföld

Navracsics: csak a titkosszolgálatok érvényesülnek

Ma Magyarországon sem a politikai, sem a gazdasági elit nem tudja érvényesíteni érdekeit, mert erre kizárólag egy posztkommunista titkosszolgálati hálózatnak van lehetősége – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Olgári Piknik című rendezvényen.

A titkosszolgálati hálózatnak a “politikába, a gazdaságba és a médiába küldött részén keresztül” van erre lehetősége – mondta Navracsics Tibor az ötödik alkalommal megszervezett Polgári Piknik elnevezésű zártkörű rendezvényen. Szerinte a módszer az, hogy megpróbálják összeugrasztani a társadalom különböző csoportjait.

A politikus úgy vélte, Magyarországon nem érvényesül a politika racionalitása, hiszen olyan miniszterelnökünk van, aki már két éve megbukott, és távoznia kellett volna, a kormányzó párt pedig teljesen felélte bázisát.

Balog Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a rendezvény házigazdája, közölte: idei találkozójukon az előadók arra a kérdésre próbálnak választ találni, hogy hol a hatalom. Mint kifejtette, a jelenlegi helyzetben meg kell határozni, kinek mi a dolga, hogy véget érjen a kormányzati ámokfutás, és Magyarország újra magára találjon. Szerinte ez azért aktuális kérdés, mert a polgári oldal szereplői – újságírók, képviselők, értelmiségiek, gazdasági szakemberek – sok esetben egymás dolgát akarják elvégezni.

Szombat délutáni és a kora esti órákban felszólalt – mások mellett – Pokol Béla politológus, Lányi András politológus, az Élőlánc mozgalom vezetője, Czakó Gábor író. Orbán Viktor a rendezvény vasárnapi szónoka lesz.

Ajánlott videó