Belföld

Sok a tűzriasztás

Az elmúlt 24 órában közel kétszeresére nőtt a szabadtéri tüzek miatt a tűzoltóságokra beérkezett riasztások száma az országban - mondta szombaton délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője, aki a nagy meleg miatt fokozott óvatosságot kért a szabadban tüzet gyújtóktól.

Szabadtéri tüzek miatt közel 200 esetben riasztották a tűzoltókat, míg az összes riasztás elérte a 320-at – tájékoztatott Dobson Tibor. A szóvivő szerint a tüzek számának ilyen mértékű növekedése összefüggésben van a szárazsággal és a nagy meleggel.

Közölte: jelenleg nincs tűzgyújtási tilalom, ám egész hétvégén nagy meleg várható, ezért főként az erdőkben és az erdők szélén kell nagyobb körültekintéssel eljárni a tűzgyújtásnál- figyelmeztetett Dobson Tibor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton 31-36 fokos csúcshőmérséklet várható, míg este 21-26 fokra lehet számítani. A legmelegebb az ország délkeleti felében lesz – mondta Jenki Szilvia meteorológus. Megjegyezte: szombaton az átlaghőmérséklet 23,7 Celsius-fok lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik