Belföld

Fodor szakértő kormányról álmodozik

Ma Magyarország politikai patthelyzetben van, amelyben a szakértői kormány jelenti az SZDSZ szerint a legjobb lehetőséget az ország számára - erről Fodor Gábor, a párt elnöke beszélt szombaton Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján.

A pártelnök hangsúlyozta: az SZDSZ választási lehetőséget kínál az ország és a parlament számára.
“Világossá kívánjuk tenni, hogy a választás, a liberális választás az nem Gyurcsány Ferenc, nem Orbán Viktor, hanem egy olyan felelős kormányzásnak a kialakítása, amit szakértői kormánynak nevezünk” – mondta a szabad demokrata politikus.

Véleménye szerint, a szakértői kormány adja a “legjobb és legerőteljesebb lehetőséget ma Magyarország számára”.
A szekértői kormány meghatározott szereplői olyan személyiségek, akik sem személyükben, sem programjukban nem az újjáválasztásukban érdekeltek, hanem abban, hogy az ország érdekében tegyék meg azt a néhány fontos lépést, amit meg kell tenni – mutatott rá a politikus.

Fodor Gábor hangsúlyozta: egy ilyen kormány meghatározott céllal, és meghatározott időre jön létre.
“A meghatározott idő a következő választások, természetesen, a meghatározott cél, a költségvetési egyensúly megtartása és az ország gazdasági növekedésének a feltételeinek a megteremtése” – mondta az SZDSZ elnöke.

Fodor Gábor beszámolt arról, hogy kezdeményezte a többi politikai pártnál, hogy találkozzanak és beszéljenek a kialakult helyzetről, a szakértői kormányról.
“Mi szeretnénk megnyerni a többi pártot is a szakértői kormány elképzelésének, ahogy szeretnénk megnyerni a szocialista pártot is természetesen egy ilyen kormány támogatásáról” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik