Belföld

Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete (X)

Tegyen egy utazást ebben a különleges vízivilágban, az Alföld síkságán, a hömpölygő folyó és a tó találkozásánál! Burjánzó ártéri erdők, sárgán aranyló homokpadok, holtágak, szigetek, öblözetek, madarak ezrei köröznek a levegőben és bújnak a nádasokban. Körülöttük csend és harmónia. A természet csodája: Tisza-tó.

Tisza-tavi Túraközpont Hálózat

A Tisza-tó a természetközeli élmények esszenciája is. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik, a Tisza-tavi Túraközpont Hálózat megszervezi kirándulását és kiszínezi üdülését. A Túraközpontok jól működő kikötők, szálláshelyek és éttermek a Tisza-tó partján, a Hevesi Füves Pusztákon, a Borsodi Mezőségben, a Hortobágy és a Nagykunság találkozásánál és a Tisza folyó partján. Összesen 30-an, akik behálózva a régiót kínálnak speciális szolgáltatásokat a túrázók számára.

Vízen

A Tisza-tó partján 10 vízi túraközpontból indulhat kajak-kenu túrákra, barangolhatja be csónakkal a tó vadregényes területeit. A hálózat vízparti tagjai legalább 20 főre biztosítanak kézzel hajtott vagy motoros vízi járműveket. Ügyelnek a biztonságra is, így minden túrázó mentőmellényt kap. A tavon 8 vízitúra útvonal került kitáblázásra. Érdemes túravezetővel indulni útnak, aki segít felfedezni a természeti szépséget. Különleges élmény a 2-3 órás Naplemente túra, mely romantikus program pároknak, felejthetetlen élmény a gyermekeknek, exkluzív esemény üzleti partnereknek.

Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete (X) 1


Kerékpáron

A Tisza-tavi régióban 27 kerékpáros Túraközpont várja Önt és családját több mint 500 járműből álló kerékpárparkkal! Olyan pihenőpontok, ahol kerékpáros gyorsszervíz áll rendelkezésre szükség esetén, alapvető alkatrészeket igényelhet.
Jó tudnia, hogy minden kerékpáros túraközpontban lehet kerékpárt kölcsönözni: felnőtt – és gyermekkerékpárok, gyerekülések, védősisakok is rendelkezésre állnak!
A Tisza-tavi régióban közel 30 kerékpárral is bejárható túraútvonal segíti a kirándulások szervezőit. A túraútvonalak részben táblázottak, kérjük, hogy térképpel induljanak útnak! A térképek számos GPS koordinátát is tartalmaznak, melyek segítik a tájékozódást.

Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete (X) 1

Magyarország második legnagyobb tava körbekerékpározható, közel 120 km-es aszfaltburkolatú kerékpárúton, melyet Egyek-Tiszadorogma között közlekedő komppal köthetünk össze! Ezen az útvonalon halad a nemzetközi EUROVelo 11 kerékpárút is!

Lovon

A lovaglás szerelmesei különböző lovas csillagtúrákon vehetnek részt, melyhez számos lovas bázis és tanya nyújt kitűnő szolgáltatásokat és terepet. A lovas túrázók igényeihez rendezkedtek be lovas túraközpontjaink, ahol lovas oktatásban, szekerezésben lehet részünk, de segítenek megtervezni a túrákat és pihenőpontként is felkereshetőek, ahol karám, árnyékoló tető, itatók segítik a lovak néhány napos elhelyezését.

Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete (X) 1


Gyalog

Közel 44 túraútvonalat jelöltünk ki, melyek olyan attrakciókhoz vezetnek, mint az ország egyetlen csárdamúzeuma, vagy a Babamúzeum, Miskakancsó gyűjtemény, Szélmalom, Struccfarm. Ismerkedjen a kézműves hagyományokkal, gasztronómiával. Fedezze fel gyalogosan is a kis Tisza-parti falvakat. Miután a túraközpontban túratérképet, információkat kaptunk a látnivalókról, érdemes túravezetővel útnak indulni, GPS készüléket Tematikus túraútvonalak, madármegfigyelő tornyok segítik az élményszerzést és a pontos tájékozódáshoz ismertető táblák, felkészült túravezetők várják az ide látogatókat a Tiszavirág Ártéri Sétaúton és a Tisza-tavi Vízi Sétányon és Tanösvényen.

Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete (X) 1


Információk: www.turakozpont.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik