Belföld

Visszaköltözik a Fidesz

A közeledő európai parlamenti választások kampányszervezési munkái miatt a Fidesz központi stábja két év után a Polgárok Házából visszaköltözik a Szentkirályi utcai irodaházba.

Az Index értesülése kapcsán Nyitrai Zsolt, az ellenzéki párt operatív igazgatója csütörtökökön elmondta, a Fidesz központi hivatala, a pártszervezés és a pártigazgatóság költözik vissza a Szentkirályi utcai, hat emeletes Makona-irodaházba, amely 2007 eleje óta Szövetségesek Háza néven, a Fidesszel szövetséges szervezetek – a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Magosz, a Lungo Drom és a Fidelitas – székhelye volt.

Ismét a Szentkirályi utcai épületben lesz az irodája Orbán Viktor pártelnöknek és kabinetjének, Kövér László választmányi elnöknek, Kubatov Gábor pártigazgatónak, Navracsics Tibor frakcióvezetőnek, és Gyürk András stratégiai igazgatónak, aki várhatóan a EP-kampányt is irányítja majd.

Nyitrai Zsolt szerint a közelegő országos választásra készülve a munka hatékonyabbá tétele érdekében költöznek vissza szeptember elején a 2150 négyzetméteres ingatlanba. Mint mondta, ezzel egy időben a Polgárok Házába költöznek a Fidesszel szövetséges szervezetek.

A Fidesz 2003 decemberében tette át székhelyét a Lendvay utcai székházból a Szentkirályi utcai épületbe, a 2006-os országgyűlési választások után azonban Orbán Viktor úgy döntött, három központ – a Képviselői Irodaház, a Szentkirályi utcai és a Lendvay utcai székház – együtt sok a Fidesznek.

A párt 2007. július 1-től tette át székhelyét VIII. kerületi adományokból felújított Polgárok Házába; a kiköltözést végül azzal indokolták, hogy a Szentkirályi utcai ingatlan kampányközpontként működött, ezért a kampány vége után már nincs rá szükség. Tavaly év elején a Fidesszel szövetséges szervezetek költöztek be a Szövetségek Házára átkeresztelt Szentkirályi utcai épületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik