Belföld

Szocialista bírálatot kapott a Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium számára kíván a jelenleginél jobb irányt mutatni a kormánypárt új fóruma, mert szerintük a szakmai munka eredményei alig láthatók a tárcánál – írja
csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Az MSZP Külügyi Műhelye néven a napokban megalakuló társaságnak több jelenleg is aktív nagykövet mellett főként nemzetközi jogászok, újságírók, gazdasági és sportdiplomáciai szakértőkből áll.

A lap úgy tudja, a szakmapolitikai csoport célja, hogy a külügyi kérdésekben a jövőben jóval erőteljesebben érvényesítse a baloldali álláspontokat a kormányzat működésében, a nyugat-európai agytrösztök működéséhez hasonlóan ajánlásokkal, iránymutatásokkal kívánva alternatívát nyújtani a Külügyminisztérium vezetői számára.

A kiszivárgott értesülések szerint a szocialisták határozottan kritizálták az MSZP passzivitását Orbán Viktornak a grúz válsággal kapcsolatos megnyilatkozásai kapcsán, továbbá sürgetik a Göncz Kinga vezette tárca dinamizálását, a szolgáltató diplomácia és a külgazdaság fontosságának hangsúlyozását. A lap informátora szerint úgy vélik: a külügyi tájékoztatás szürke, defenzív, hivatali jellegű, a szaktárca felső vezetői arctalanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik