Belföld

Krónika: Fodor miniszterelnököt akar buktatni

Az SZDSZ magával Gyurcsány Ferenccel szemben próbálja felépíteni új identitását. Fodor Gábor úgy akar bevonulni a történelembe, mint akinek sikerült megbuktatnia Magyarország Tisza István óta talán legnépszerűtlenebb miniszterelnökét - írta az erdélyi Krónika.

A cikk emlékeztet a pártelnök kijelentésére, miszerint az SZDSZ-nek biztosan nincs visszaútja a Gyurcsány-kormányba. „Bár a politikában alapvető tételnek számít a ‘Soha ne mondd, hogy soha’ bölcsesség, ezúttal jó okunk van arra, hogy elhiggyük: Fodor tényleg komolyan gondolja” – írta a lap.

Az SZDSZ elmúlt hónapokban kifejtett tevékenysége alapján világosan körvonalazódott a párt túlélési stratégiája, amelynek értelmében az egyre népszerűtlenebb Gyurcsány-kabinettel, főként pedig magával Gyurcsány Ferenccel szemben próbálja felépíteni új identitását.

A folyamat még a korábbi elnök, Kóka János irányításával indult el, már ő is úgy gondolta, hogy az MSZP árnyékában egyre súlytalanabbá váló pártot csakis a markáns ellenzéki szerep mentheti meg a katasztrófától – emlékeztet a cikk. Most valóban megtörténhet, hogy bejön a stratégia – véli a szerző, aki szerint Fodor úgy akar bevonulni a történelembe, mint akinek sikerült megbuktatnia Magyarország Tisza István óta talán legnépszerűtlenebb miniszterelnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik