Belföld

Szekeres nem törődik Fodor nyilatkozatával

Az MSZP elnökhelyettese szerint a Gyurcsány-mellékletben közöltek képezik majd az adótörvények és a költségvetés alapját. Tegnap az SZDSZ elnöke közölte, hogy nem támogatják a költségvetés elfogadását, ha a Gyurcsány-mellékletben közzétett politikán alapul.

Gyurcsány Ferenc javaslata alapja lehet az adótörvényeknek és a költségvetésnek – mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese kedden. A politikus szerint a kormány többséget szerez majd a jövő évi adókról és büdzséről szóló törvényjavaslatokhoz a parlamentben. Fodor Gábor egy esti televíziós műsorban tegnap azt mondta: a szabad demokraták nem szavazzák meg az adótörvényeket, ha abban a Gyurcsány-melléklet alapján kirajzolódó politika jelenik meg.

Gyurcsány Ferenc olyan javaslatot tett az adótörvényről, amely képes megváltoztatni a terhelést, és képes a gazdaság növekedését előidézni, miközben nem rak szociális terheket az állampolgárokra – hangsúlyozta Szekeres Imre.

Azzal számolok, hogy többséget tudunk teremteni a parlamentben. Olyan programot kell készíteni, amivel mások támogatását is meg tudjuk szerezni – mondta Szekeres arra a kérdésre, hogy számol-e az SZDSZ-es, MDF-es vagy fideszes támogatással az adótörvények és a költségvetés megszavazásakor. A szakértői kormány kérdését is az dönti el, hogy az Országgyűlésben a mai kormány többséggel bír-e – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik