Belföld

A Fidesz két éve szakértői kormányt akar

A Fidesz 2006-ban már javaslatot tett egy szakértői kormány megalakítására, akkor ezt az SZDSZ nem támogatta - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz 2006-ban azt javasolta, hogy egy dolgát értő szakértői kormány jöjjön létre, az öt frakció által megállapított limitált hatáskörrel – mondta az ellenzéki politikus, miután részt vett a házelnöknél tartott ötpárti egyeztetésen.

Mint mondta, akkor úgy gondolták, hogy nem pártpolitikusokból kellene állnia a szakértői kabinetnek, hanem olyan szakemberekből, akik az öt párt bizalmát bírják.
Konszenzust szerettek volna, vagyis hogy létrejöjjön egy olyan szakértői kormány, amely kivezeti a válságból az országot – tette hozzá.

A politikus utalt arra, hogy az MSZP és az SZDSZ akkor el sem ment a témában tartott ötpárti megbeszélésre.

Navracsics Tibor nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy ha az SZDSZ most ezt javasolná, akkor a Fidesz támogatná-e a szakértői kormány létrehozását, illetve hogy lenne-e olyan személy, akit ezen kormány vezetőjeként támogatnának.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, nem tudja, mit tartalmaz az SZDSZ jelenlegi javaslata, arról a szabad demokratákat kell megkérdezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik