Belföld

Fidesz: a kormány „mindent vinni akar”

A Fidesz határozottan ellenzi, hogy a kormány privatizálja az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK), a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) egy részét. Erről Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Fónagy János hangsúlyozta, hogy semmilyen racionális érvelés nem támasztja alá ezeknek a nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági szempontból is fontos cégeknek a privatizálását.

Szerinte a három cég egy részének eladása ellentétes Magyarország érdekeivel, és még kiszolgáltatottabbá teszi a magyar polgárokat és a magyar vállalkozásokat. Fónagy János, ezért a Fidesz nevében arra szólította fel a kormányt, hogy vizsgálja felül káros és hibás döntését.

A fideszes képviselő azt is kifogásolta, hogy a kormány a privatizációról szóló szerdai döntését szokatlan módon, vasárnap délután tette közzé, ami Fónagy János szerint azt jelzi, hogy a kisebbségi kormány „sunyi módon, fű alatt akarja kiárusítani Magyarországot”.

Az ellenzéki képviselő úgy vélte, a privatizációról szóló döntés egyetlen indoka Gyurcsány Ferenc és a kisebbségi kormány kétségbeesése. Mint mondta, az utóbbi napok alapján világos, hogy a kisebbségi kormány körül egyre fogy a levegő, ezért „mindent vinni akarnak, ami nincs lebetonozva”.

Ajánlott videó