Belföld

Csúsznak a tárgyalások vízumügyben

Elhalasztják a keddre tervezett ötpárti egyeztetést az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó megállapodásról, a megbeszélést a jövő héten rendezik meg – közölte a külügyi szóvivő.

„Technikai okokból elmarad az April Foley amerikai nagykövet részvételével szeptember 2-ára tervezett ötpárti egyeztető az USA-val kötendő vízummentességi megállapodásról, az előkészítés jelenlegi helyzetéről. A fórumot várhatóan a jövő héten tartják meg, a pontos időpontról később adunk felvilágosítást” – hangsúlyozta közleményében Szelestey Lajos.

A megbeszélés egyik fő témája a vízummentességi programba való belépéshez szükséges utolsó egyezmény, a bűnügyi adatok cseréjéről szóló megállapodás lett volna.

Jan Krc, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtóattaséja ezzel kapcsolatban elmondta: a megállapodásról még mindig folynak az egyeztetések Magyarországgal. Az amerikai fél fontosnak tartja, hogy az egyezmény megfeleljen a magyar elvárásoknak – tette hozzá.

A sajtóattasé hozzátette: az Egyesült Államok továbbra is bízik abban, hogy az év végéig döntés születhet Magyarország csatlakozásáról a vízummentességi programba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik