Belföld

Ősztől több diákhitel igényelhető

Szeptembertől 10 ezer forinttal nő a felvehető összeg. A plafon a költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében havi 40 ezer forintra emelkedik.

Az összegmódosítási igényeknek legkésőbb szeptember 30-ig kell beérkeznie postán a Diákhitel Központhoz. Az első hitelutalás október 15-én lesz, amihez az új igényeket legkésőbb szeptember 15-ig le kell adni a kijelölt postákon vagy bankfiókokban.

Szeptemberben 20 felsőoktatási intézményben indul az úgynevezett „engedményezési eljárás”. Ez azt jelenti, hogy ezekben az intézményekben a Diákhitelt igénylő költségtérítéses hallgatóknak nem kell azonnal költségtérítést fizetniük, ha igénybe veszik ezt az új lehetőséget.

Egy másik újítás az ősszel induló személyre szabott, SMS alapú ügyfél-kommunikációs csatorna. Azok az ügyfelek, akik erre felhatalmazzák a központot, törlesztési elmaradásukról kaphatnak tájékoztatást.

Ősszel az első Diákhitel-folyósítási nap október 15-én lesz. Aki eddig még nem igényelt Diákhitelt, de már októberben pénzhez szeretne jutni, legkésőbb szeptember 15-ig adja le az igénylését a kijelölt postahivatalok, illetve együttműködő bankfiókok egyikében. A régi igénylőknek nem kell új igénylést leadni, viszont célszerű szeptember közepéig beiratkozni/bejelentkezni felsőoktatási intézményükbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik