Belföld

Gyurcsány a déli végeken

Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Tolna, Baranya és Somogy megye szocialista képviselőivel konzultált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök pénteken Kecskeméten - erősítette meg Vári Gyula, az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke.

A regionális frakcióülésen sok új dolgot hallottunk és választ kaptunk kérdéseinkre – fogalmazott Vári Gyula. Elmondta, hogy a megbeszélésen a kormányfő mellett részt vett Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Lendvai Ildikó frakcióvezető is.

A dél-alföldi és a dél-dunántúli régiót érintő problémás dolgokat – nem sok volt – elmondtuk és választ is kaptunk felvetéseinkre – jelentette ki Vári Gyula, aki konkrétumokra nem kívánt kitérni, mert mint mondta, ez pártrendezvény volt, ahol kötetlenül beszélgettek.

A konzultáció jelentős rendőri jelenlét mellett zajlott. A helyszínt már korán reggel egyenruhás és utcai ruhás emberek biztosították. A rendőrségen egy bűnügyről tartott délelőtti sajtótájékoztatón az újságírók láthatták, ahogy az épületen belül több tucat kommandós állt készenlétben.

A rendezvényt semmi nem zavarta meg. Gyurcsány Ferenc kedden Budapesten az MSZP parlamenti frakciója előtt ismertette a következő időszakra vonatkozó programjavaslatát, adóelképzeléseit. A miniszterelnök, szocialista pártelnök szerdán Miskolcon találkozott az észak-magyarországi megyék szocialista képviselőivel.

A következő regionális frakcióülés szeptember 3-án lesz Tapolcán Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megye képviselőivel. A szeptember 5-i záró rendezvényen az MSZP-frakció fővárosi és Pest megyei tagjai vesznek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik