Belföld

Záporok váltják a kánikulát

Csütörtök legmagasabb 28, 31 °C –os hőmérsékletre számíthatunk. Eleinte inkább csak fátyolfelhők gyengíthetik a napsütést, de délután időnként már erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet.

Csütörtök délelőtt várhatóan 11, 15 °C körül alakul a hőmérséklet. Éjszaka és reggel továbbra is derült lesz az ég, legfeljebb a déli, délkeleti tájak fölé érkezhet kevés fátyolfelhő. Csapadék nem várható. Gyenge marad a változó irányú szél.

Csütörtök délután várhatóan 28, 31 °C – os hőmérsékletre számíthatunk. Eleinte inkább csak fátyolfelhők gyengíthetik a napsütést, de délután időnként már erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, amiből elsősorban délen és nyugaton szórványosan zápor, egy-két helyen zivatar is kialakul. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz, csak zivatarok környezetében erősödik meg.

Pénteken északkelet felől hidegfront súrolja térségünket. Hatására időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg keleten várható szórványosan zápor, helyenként zivatar. Szombatra a megélénkülő északias széllel néhány fokkal hűvösebb, de már egyre szárazabb levegő érkezik: a változóan felhős ég mellett legfeljebb futó zápor fordulhat elő. Vasárnaptól gyengül a légmozgás, és fokozatosan erősödik a nappali felemelegedés, azaz visszatér a csendes, száraz késő nyári idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik