Belföld

Félnek Miskolcon a gyalogosok

A halálos sérülést okozó keddi épületomlás miatt a legtöbb gyalogos csak a villamossínek mellett mer közlekedni Miskolc belvárosában. Az emberek az épületek homlokzatait fürkészik, attól tartva, hogy valahonnan rájuk omolhat a vakolat.

Miskolc sétálóutcájában, a kirakatok előtt szerdán jószerével alig álltak emberek, inkább az úttest közepén haladnak, biztos távolságra az épületek falától. A járókelők óvatossága nem véletlen, hiszen kedden meghalt egy 56 éves férfi, miután rázuhant egy épület stukkója. A tragédia helyszínén, az életveszélyes épületben már bezártak az üzletek.

A keddi baleset körülményeit egyébként műszaki szakértő bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség. A tűzoltók szintén ellenőrzik az épületet, az instabil részeket eltávolítják.

A borsodi megyeszékhely sétálóján több olyan magántulajdonban álló ház található, amelyek rossz állapotára az önkormányzat nemcsak hogy felhívta a figyelmet, hanem két ingatlan esetében saját költségén komplett felújítási tervet is készített a tulajdonos számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik