Belföld

Polgári Pikniket tart a Fidesz

A Fidesz szeptember 15-én tartja első frakcióülését az őszi parlamenti ülésszak előtt, ezt megelőzően pedig a már hagyományos Polgári Pikniken gyűlnek össze a fideszesek és a jobboldali értelmiségi holdudvar képviselői.

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője elmondta: a képviselőcsoport az első parlamenti ülésnapon, szeptember 15-én ül össze, ezt megelőzően szeptember 12-én a frakcióelnökség ülésezik.

A Fidesz kabinetjei és munkacsoportjai már szeptember elejétől üléseznek, és a frakcióvezető arra kérte őket, hogy munkájukban a 2011-es magyar EU-elnökségre való felkészülést is vegyék figyelembe.

Olimpiai javaslat

A Fidesz-frakció törvényjavaslatokkal és módosító indítványokkal készül az őszi ciklusra, például október végén olimpiai törvényjavaslat benyújtását tervezik, amely 2012-es londoni játékokig rögzítené a felkészülés pénzügyi, sportszakmai és infrastrukturális feltételeit. Erről korábban Bánki Erik, a turisztikai és sportbizottság fideszes elnöke beszélt.

Emellett az ellenzéki képviselőcsoport készül a költségvetési törvény vitájára, és arra is, hogy a szociális törvény a parlament elé kerülhet. Frakcióhoz közeli források szerint a frakcióvezetést aggasztja, hogy a kormány nyáron előkészítette a vízközművek vagyonprivatizációját, így ez a téma is előkerülhet az ülésszakon.

Piknik

Az MTI úgy tudja, hogy a parlamenti ülésszak kezdete és a frakcióülés előtt, a szeptember 6-7-i hétvégén rendezik meg a 2004 óta hagyományos Polgári Pikniket a Somogy megyei Kötcsén, ahová képviselőket, a párt holdudvarába tartozó közéleti személyiségeket, jobboldali értelmiségieket hívnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik