Belföld

HírTv-ügy: magántitoksértés miatt indul eljárás

A Baráth Miklóssal folytatott beszélgetések nyilvánosságra hozatala miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen Helmeczy László ügyvéd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen. A HírTV-s drogüggyel kapcsolatba hozott ügyvéd azt állítja, a beszélgetések ügyvédi titkot képeznek, nyilvánosságra hozatalukhoz sem ő, sem a megbízója nem járult hozzá.

Az ügyvéd feljelentésében azt írta: Baráth Miklós május 10-én, szombaton kereste meg irodájában, Tóth Viktor kérésére és megbízásából. Arról, hogy Baráth Miklóssal folytatott beszélgetéseit rögzítették, és az így megszerzett magántitkot a hírTv és más sajtóorgánumok továbbítják, csak az ügy kipattanása, augusztus 1-je után szerzett tudomást.

Helmeczy közölte, Baráth Miklós nyilatkozatából tudja, hogy a hírTv technikusa, munkatársai biztosították a hangfelvevő berendezést Baráth Miklósnak, és a felvételeket is átjátszották saját számítógépükre, a hanganyagot pedig manipulálva sugározzák.

Az, hogy „a hírTv és a Magyar Nemzet általam ismeretlen munkatársai, megbízottai” az ügyvédi titoknak és ezáltal magántitoknak minősülő beszélgetésemet Baráth Miklóssal rögzíttették, a felvételt továbbítják, felhasználják, álláspontom szerint megvalósítja a „bűnszövetségben, jelentős érdeksérelmet okozó magántitok jogosulatlan megismerésének bűntette alapos gyanúját”, amelynek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés – közölte az ügyvéd. Hozzátette: a fenti cselekményt Baráth Miklós nem egyedül követte el, “megvoltak a társtettesei, bűnsegédei, felbujtói”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik