Belföld

Draskovics tovább üldözi a kuruc.info-t

A magyar hatóságok a jövőben is fellépnek a kuruc.info honlap működtetése ellen - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

A miniszter szerint siker volt, hogy egy ideig nem üzemelhetett a kuruc.info honlap, és “ha most a sárkány újra feldugta a fejét, akkor természetesen, akinek ezzel dolga van, megteszi a szükséges lépéseket”.

A szélsőséges eszméket hirdető portál július eleji lekapcsolása után néhány napja újra elérhető. Az MTI úgy tudja, hogy a honlapot ismét egy amerikai szerverről, a New Jersey állambeli Cliftonból működtetik.

Draskovics Tibortól a kormányszóvivői tájékoztatón egy kérdésre válaszolva kijelentette: “minden olyan cselekmény, ami bűncselekményt valósít meg – történjék az a kuruc.infón, más honlapon vagy bármilyen más módon -, az a Magyar Köztársaság érdekeivel ellentétben áll, következésképpen a Magyar Köztársaság hatóságainak (…) nemcsak hogy szándékában áll, de kötelessége fellépni ezek ellen”.

A honlap működésének megakadályozásával “világossá tettük a közvélemény egésze számára, hogy az állam nem tűri tétlenül jogszabályainak megsértését, a polgárok személyiségi jogainak semmibe vételét, ami nagyon sokszor ezen a honlapon – meg még más hasonlókon is – megtörtént” – mondta a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik