Belföld

A tűzoltók felkészültek augusztus 20-ra

A tűzoltóság már hónapokkal korábban elkezdte a felkészülést az augusztus 20-ai rendezvények biztosítására. A rendezvényeken 102 tűzoltó különféle technikai eszközökkel áll majd készültségben.

A fővárosi tűzoltók már a Duna fölött zajló repülőverseny edzései alatt is jelen vannak, az augusztus 20-i verseny helyszínén öt tűzoltó gépjárműfecskendő és a Dunán négy rohamcsónak áll készenlétben – közölte Dömök Zsuzsanna Katalin alezredes, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) kommunikációs és jogi főosztályának vezetője.

A nemzeti ünnep estéjén, a tűzijáték ideje alatt 102 tűzoltó, 16 gépjárműfecskendővel és egy tűzoltóhajóval, valamint négy motorcsónakkal áll majd készenlétben. A Lánchíd, a Szabadság híd, valamint az Erzsébet híd mindkét végén tűzoltóautók állnak majd, a Gellért-hegy oldalát pedig már délután „belocsolják”, hogy a Citadelláról kilőtt, lehulló rakéták ne tudják meggyújtani az aljnövényzetet.

Külön tűzoltóegységek védik a felújítás alatt álló Szabadság hidat, mivel azon nagy mennyiségű éghetőanyag van, míg a Parlament épületét a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egységei az Országház Tűzoltósággal közösen óvják.

Az operatív törzs albizottsága már az elmúlt hetekben kidolgozott egy egységes útmutatót, melynek alapján a rendezvények szervezői összeállíthatták saját biztonsági tervüket – mondta el Dobson Tibor, az OKF szóvivője. Az útmutató helyszínrajzot, menekülési és kiürítési útvonalakat, tájékoztató táblák kihelyezését, a színpadok elhelyezkedését, valamint a rendezvényre kilátogatók és a média tájékoztatását is meghatározza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik