Belföld

Kórházi patikákra hajt a HospInvest

A HospInvest immár nem csupán kórházat, hanem patikát is működtetne. A társaság a nemrégiben összevont két intézmény, a Péterfy Sándor utcai kórház és a Baleseti Intézet zárt forgalmú gyógyszertáraira kiírt pályázatot nyerte el - írta a Napi Gazdaság.

Az elnyert pályázattal – amelyen egyedüliként indult a HospInvest cégcsoporthoz tartozó Ispotály Kft. – már öt belvárosi, nagy forgalmú patikát tudhat magáénak. Legújabb szerzeményeit azonban a nyertes cég nem veheti birtokba, mivel azt a szocialista városvezetés nem hagyta jóvá.

A kórház tulajdonosi jogait gyakorló Fővárosi Önkormányzatnál nem is tudtak erről a privatizációs szándékról. Horváth Csaba, a területet felügyelő főpolgármester-helyettes elmondása szerint nem volt tudomásuk a patikák egészét célzó magánosítási szándékról, ezért a pályázat azonnali visszavonására szólították fel a kórház vezetését.

A főpolgármester-helyettes szerint az illetékes szakbizottság arra adott előzetes engedélyt az intézménynek, hogy a területén működő patikák szabad forgalmú, vagyis kórházakon kívüli vényeket is beváltó részére üzemeltetőt keressen – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik