Belföld

Őrizetbe vették a társasházi sikkasztót

Őrizetbe vette a rendőrség H. Beatrixot, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy társasházkezelő cég beltagjaként elsikkasztotta a lakók által befizetett pénzt - közölte a rendőrség hétfőn.

A nő jogi képviselőjével hétfőn jelent meg a IX. kerületi rendőrkapitányságon, ahol részletes beismerő vallomást tett és elmondta: az elsikkasztott pénzt szerencsejátékokon eljátszotta. Több kerületi kapitányságra összesen kilenc feljelentés érkezett az elmúlt napokban egy társasházkezelő betéti társasággal kapcsolatban, amiatt, hogy a cég nem tud elszámolni a társasházak vagyonával.

A múlt kedden a nyomozók házkutatást tartottak a társaság irodáiban és jelentős mennyiségű, a cég tevékenységével összefüggő iratot foglaltak le. A társaság gazdálkodásának átfogó vizsgálatára igazságügyi könyvszakértőt rendeltek ki. A BRFK tájékoztatása szerint a kerületi rendőrkapitányság kezdeményezi a nő előzetes letartóztatását – közölte a BRFK.

A lakók a feljelentést a Nagy és társa Bt. ellen tették, amely több mint 20 új építésű társasház kezelését végzi a főváros különböző kerületeiben, többségében a Ferencvárosban. Ezen kívül a X., a XI. és a XIX. kerületben is ellátták társasházak közös képviseletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik