Belföld

Látványos repülőnapot tartottak

A nap első felében 35 ezren érkeztek a kecskeméti repülőnapra, ahol az időjárás javulása miatt a program szerinti bemutatókat hiánytalanul meg tudták tartani - mondta Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője szombaton, a légi bázison tartott sajtótájékoztatón.

A X. Nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató kétnapos rendezvényre elővételben 45 ezer jegy kelt el, amely 10 ezerrel több, mint az elmúlt évben elővételben eladott jegyek száma – mondta a szóvivő.

Bocskai István hangsúlyozta: délután is folyamatosan érkeztek a légi bázisra a nézők, akik mindkét napon azonos programot láthatnak, a műsor összeállításában segédkeztek a NATO és a katonai szövetségen kívüli partnerek is.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisán a légi illetve a földi, az úgynevezett statikus bemutatókon több mint százharminc repülőgépet tekinthettek meg az érdeklődők.

Nézze meg az FN Tudósító (happyandi) fényképes beszámolóját a repülőnapról!

Nézze meg az FN Tudósító (happyandi) fényképes beszámolóját a repülőnapról!

Besenyei Péter és Veres Zoltán egyéni műrepülők bemutatói mellett ebben az évben is megcsodálhatták a nézők a török légierő Turkish Stars nevű, nyolc gépből álló kötelékrepülését és a Frecce Tricolori olasz kötelék bemutatóját.

Az időjárás lehetővé tette, hogy délután két helikopterből nagyszámú ejtőernyős látványos ugrást hajtson végre. A nézők megcsodálhatták a Belgiumból érkezett F-16-os vadászgép egyéni bemutatóját. Az érdeklődőknek megengedték, hogy közelről is megtekinthessék a Boeing C-17-es óriás szállítógépet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik