Belföld

Gyurcsány marad

Gyurcsány Ferenc a jövőben is Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni, nem kíván EU-biztosi posztért indulni - mondta a miniszterelnök szavait tolmácsolva az MTI-nek Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton.

Minden alapot nélkülöz a Népszabadság szombati számának információja, miszerint Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon, s Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölhetik – mondta Daróczi Dávid.

Gyurcsány maradni akar

“Gyurcsány Ferenc ma ismét megerősítette Pekingből, hogy Magyarországon kíván politizálni, az MSZP-t kívánja vezetni, tervei között nem szerepel, hogy EU-s posztot vállaljon, s nem kíván EU-s biztosi posztért indulni” – fogalmazott a kormányszóvivő a miniszterelnök szavait tolmácsolva, akivel szombat reggel beszélt telefonon.

Gyurcsány Ferenc nagyon határozottan megerősítette, hogy Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni – nyomatékosította a kormányfő szavait Daróczi Dávid.

Hamis információ?

A Népszabadság szombati számában azt írta: Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon; az MSZP öt-hat mandátumra számít a jelenlegi kilenc helyett. A lap úgy tudja, a pártvezetésben folyó gondolkodás jelen állása szerint a pártelnök-miniszterelnök állhat majd a lista élén, ám a Népszabadság – “bennfentes forrásokra” hivatkozva – hozzáteszi: Gyurcsány Ferenc várhatóan nem veszi át a mandátumot.

Gyurcsány Ferenc számára így megnyílik egy kapu, amelyen – ha úgy hozza a belpolitikai sors – akár ki is léphet. A Népszabadság idézett forrása szerint felmerült az is, hogy Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölik.

A szocialisták EP-listájáról először a pártelnökség, majd a választmány szavaz, és ezt követően kerül a tavasszal esedékes kongresszus elé – ismerteti a lap a jelölés folyamatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik