Belföld

Angolul tanulnak a buszvezetők

Száz dolgozójának biztosítja az angol nyelv alapjainak elsajátítását ingyenes képzés keretében augusztus közepétől a szolnoki központú Jászkun Volán Zrt.

A társaság vezetése fontosnak tartja az utazóközönséggel való kommunikáció fejlesztését. Az angol nyelvtanulást az is indokolja, hogy a térséget egyre több külföldi turista keresi fel, illetve a Jászkun Volán mind gyakrabban indít nemzetközi különjáratokat, és ezekben az esetekben a volánosok közvetlen kapcsolatba kerülnek a magyarul nem tudó utasokkal – közölte a cég humánerőforrás menedzsere.

Az első tanfolyamon 72 autóbuszvezető, valamint a hamarosan megnyíló új szolnoki autóbusz-állomáson dolgozó forgalmisták és pénztárosok vesznek részt. A nyelvi képzést a Szolnoki Főiskola vállalta.

A tanfolyam a dolgozók számára azért ingyenes, mert a Jászkun Volán 7 millió forintot nyert a Humánerőforrás operatív program (HEFOP) munkahelyi képzésekre kiírt pályázatán.
A tanfolyam idén decemberben házi vizsgával zárul. Mint mondta, bíznak abban, hogy a dolgozók egy része a megszerzett tudásra alapozva folytatja nyelvi tanulmányait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik