Belföld

Gyurcsány elutazik az olimpiára

Gyurcsány Ferenc - családjával közösen - úgy döntött, hogy elutazik Pekingbe. Erről a miniszterelnök nyilatkozott szerdán.

A kormányfő elmondta: feleségét kedden megműtötték, a vállában elszakadt szalagokat visszavarrták, a vállcsontot és a lapockát pedig egy huzallal rögzítették. A műtét jól sikerült, Klára reggel kifejezetten jó kedélyállapotban volt. Ha nem lép fel semmilyen komplikáció, egy napon belül hazaengedik a kórházból – tette hozzá. Mint fogalmazott, hosszan átbeszélték, hogy ebben a helyzetben mit tegyenek, és a felesége azt mondta, utazzon el csütörtökön az olimpiára.

„Külön leültem Tamás fiammal is, hogy kettesben megbeszéljük, mi legyen. Abban maradtunk, hogy a döntés a mamáé, az lesz, amit Klára szeretne” – idézte fel a kormányfő. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy feleségével az édesanyja lesz addig, amíg ő távol van. Gyurcsány Ferenc kitért arra: úgy érzi, az ország és a magyar csapat szempontjából is fontos, hogy ott legyen Pekingben, ez is szerepet játszott a döntésében.

A kormányfőt és egy családtagját augusztus 14. és 18 közötti időszakra meghívták az olimpiára. Azt már korábban bejelentette a kormányszóvivő, hogy a miniszterelnök legkisebb fiával, Tamással utazik. Dobrev Klárát kedden reggel érte lovasbaleset a Somogy megyei Szólád mellett. Miután Gyurcsány Ferenc bevitte a kórházba, a könnyebb sérüléseit ellátták a siófoki intézményben, a vállszalagszakadását azonban már Budapesten műtötték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik