Belföld

Dél-Magyarországon is lesz légimentés

Sikeresen lezárult a szentesi légimentő-bázis megépítésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás és aláírták a szerződést a nyertes pályázóval; a szentesi bázis decemberig épül fel - közölte az Egészségügyi Minisztérium (EüM).

Az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. hétfőn aláírta a szerződést a tenderen győztes Magyar Aszfalt Kft.-vel, amely kötelezettséget vállalt arra: a helikopterbázist még az idén megépíti – olvasható az EüM közleményében.

A beruházás az Egészségügyi Minisztérium 60 millió forintos, valamint a térségi önkormányzatok jelentős kiegészítő támogatásával valósul meg.

A tárca sajtóosztálya kitért arra, hogy a szentesi beruházással párhuzamosan az egészségügyi és a honvédelmi minisztérium között megállapodás született egy átmeneti, szolnoki légimentő-bázis működtetéséről is, amely a szentesi létesítmény decemberi megépüléséig biztosíthatja a dél-alföldi régió légimentő-ellátását. A szolnoki ideiglenes üzemeltetés fedezete rendelkezésre áll, a szükséges szakmai egyeztetések folyamatban vannak – írták.

A tájékoztatás szerint a szentesi légimentő-bázis felépítésével “véglegesen megoldódik a dél-alföldi régió ellátása, ezzel teljessé válik az ország biztonságos légimentését szolgáló hálózat kiépítése”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik