Belföld

Nem gyújtogatás okozta a krematórium-tüzet

A tűzoltóság elsődleges vizsgálata szerint nem idegenkezűség miatt lobbant lángra a csömöri krematórium tetőszerkezete - erről az üzemeltető Budapesti Temetkezési Intézet tájékoztott.

A Fővárosi Tűzoltóság ügyeletes tisztje szombaton, kora reggel azt közölte, hogy az épület tetőszerkezetéből háromszáz négyzetméternyi terület lángol. Mint mondta, az oltáshoz a szokásosnál több, tizenöt autóval vonultak ki a tűzoltók, mert a területen kevés a víz. Néhány órával később, a katasztrófavédelmi szóvivő, Dobson Tibor azt közölte: eloltották a lángokat.

A Budapesti Temetkezési Intézet szombat délután közleményben tájékoztatott, hogy a korábbi információkkal szemben száz négyzetméteren égett le a tető.

Kitértek arra is, hogy az általuk üzemeltetett csömöri hamvasztó üzemben a kegyeleti szolgáltatás nem szünetel. A krematóriumban négy kemence működik, ezek közül kettő működését gátolja a tűzeset, a másik kettőét nem – írták.

A temetkezési intézet közlése szerint a tűz okát a tűzoltóság és az általuk megbízott szakemberek is vizsgálják. Hangsúlyozták: a tűzoltóság elsődleges vizsgálatai szerint az idegenkezűség és az emberi mulasztás kizárható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik