Belföld

Távozik Bóna Ákos szakállamtitkár

Távozik posztjáról Bóna Ákos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára - közölte a tárca. Pályáját a privát szférában kívánja folytatni.

Bóna Ákos a hírközlési ügyekért felelős szakállamtitkári teendőit 2008. augusztus 31-ig látja el. A közgazdász végzettségű szakember korábban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkáraként dolgozott.

A távozás hátterében részben az is állhat, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi tárcától az informatikai terület átkerült a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH), s csak a távközléssel kapcsolatos szabályozás maradt itt. A MeH-hez az informatikai területek, így a stratégia és a szabályozás, valamint a programok kerültek át, köztük az Informatikai Közháló Program is.

Bóna Ákost 2008. március 25-én nevezték ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) új, infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkári tisztségére. Az új szakállamtitkár legfontosabb feladatai közé tartozott az e-gazdaság fejlődését korlátozó tényezők felszámolása, az innovatív megoldások bevezetése, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásának felügyelete. A szakállamtitkár a legutóbbi kormányátalakítás, illetve a minisztériumok átszervezésekor került a KHEM-be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik