Belföld

Omlásveszély egy VIII. kerületi házban

ÉLetveszélyessé vált egy eddig is aládúcolt lépcsőház egy budapesti házban: 29 lakót költöztettek ki.

Mindenkit kiköltöztetnek a fővárosban a VIII. kerületi Dobozi utca egyik házának harmadik és negyedik emeletéről, mert az épület lépcsője életveszélyessé vált. Összesen 11 családot kellett kiköltöztetni az épületből, 29 embernek kell elhagynia otthonát – közölte a Fővárosi Tűzoltóság ügyeletese. A lakók jelezték, hogy a régi, már rossz állapotban lévő, aládúcolt lépcső nem biztonságos, mert a támasz „kiszakadt a helyéről”.

A statikai vizsgálat után megállapították, hogy a harmadik és a negyedeik emeleten lévő nyolc lakásban senki sem tartózkodhat. A kiköltöztetett embereket az önkormányzat helyezi el éjszakára. A lépcső dúcolásának megerősítését már megkezdték a szakemberek – tette hozzá az ügyeletes tiszt.

Az önkormányzat felméri, hogy hány embernek van szüksége szükségszállásra, csak ezután döntenek arról, hogy lakásokba vagy önkormányzati intézményben helyezik-e el őket. A szakemberek jelenleg azt vizsgálják, hogy szabályosan, engedéllyel dúcolták-e alá a lépcsőt. A megroggyant támasztékot már nem lehet visszahelyezni. Az önkormányzatnál még nem tudták megmondani, hogy a lakók mikor költözhetnek vissza, ehhez meg kell várni a szakértői véleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik