Belföld

Mindenkit bemártott a hírTv-ügy dílere

Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta a kábítószerügy "dílere". Szerinte Tóth Viktor és a tévések is megkeresték őt. A HírTv azonban azt állítja: nem ők találták ki a sztorit.

Baráth Miklós közölte: Tóth Viktorral, a pénzügyminiszter volt kampányfőnökével tavasszal “általánosságban beszélt” a Hír TV két újságírójának ellehetetlenítéséről.

“Arról volt szó, hogy mennyire a tyúkszemükre lépett Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs, a Hír TV két riportere, és esetleg lehetne tenni valamit ellenük, mert a köreikben már nagyon sok embert elintéztek a média segítségével” – mondta Baráth Miklós.
Az MTI-nek arra kérdésére, hogy honnan ismeri Tóth Viktort, kijelentette, őt “Szabolcsban mindenki ismeri”.

Szerette a Hír Tv-t

A férfi közölte: ezután felkereste a Hír TV munkatársait, és elmondta nekik, hogy milyen beszélgetés zajlott le közte és Tóth Viktor között. Hozzátette: azért fordult az újságírókhoz, mert “akkor volt bennem egy ilyen ideológia, hogy a Hír TV-sek milyen jó gyerekek”.

“Beszélgettünk az Ákossal és a Szabolccsal, és akkor került elő a kábítószeres vonal. Abban maradtunk, ugrasszuk ki a nyulat a bokorból, lássuk, meddig mennek el ebben a dologban. Így valamilyen szinten az irányítás a mi kezünkben volt” – állította Baráth Miklós. A férfi hozzájárult ahhoz, hogy a tévések “betechnikázzák”, amikor legközelebb Tóth Viktorral beszél.
Tóth Viktor “túl keménynek” tartotta ezt a megoldást, és nem akart részt venni benne. Ez is megvan hangfelvételen, de ezt a Hír TV nem adta le – tette hozzá.

Mindketten megbízták?

“Leadtam a felvételt, azt hittem ezzel be is fejeztük. Ők viszont azt mondták, vegyem fel Viktorral megint a kapcsolatot, és kérdezzem meg, esetleg nem lenne valaki a baráti körében, akit mégis érdekelne a dolog, próbáljak meg feljebb menni” – mondta Baráth Miklós.

Elmondása szerint Tóth Viktor megbízásából Helmeczy László ügyvéd felhívta. Az ügyvéd arra kérte, hogy találkozzanak, és mondja el, hogyan lehetne a Hír TV-vel “kiszúrni”.

Közölte: ekkor hangzott el az a Hír TV-ben lejátszott beszélgetés Helmeczy László és közte, amely szerint az újságírókat lebuktatják a rendőrök előtt.

Helmeczy nem akart a rendőrségre menni

Helmeczy nem azt mondta, hogy “ezzel az üggyel menj a rendőrségre, mert ez oda tartozik, hanem igenis vette a lapot, mondta, hogy akkor üssük, vágjuk ezt a kábítószeres sztorit” – állította a férfi.

Baráth Miklós hozzátette: másfél millió forintért vállalta el az ügyletben való részvételt. “Helmeczy arról tájékoztatott, hogy a pénzt csak akkor kapom meg, ha Tóth Viktor rábólint” – mondta.
A rendőrök a Hír TV székháza előtt intézkedtek az újságírókkal szemben, de csak azt a sütőport találták meg, amelyet Baráth Miklós vitt a helyszínre. Hozzátette: tudomása szerint akkor a Hír TV feljelentése nyomán intézkedtek a rendőrök.

“Az megvolt rendezve, nálam nem volt semmiféle kábítószer, az autó ajtaját nyitva hagyták a számomra, csak a kamerának kellett beülnöm” – közölte.

Nem akarta bebuktatni az újságírókat

Arra a kérdésre, miért gondolta, hogy megkapja a pénzt, ha sütőporral “buktatja le” a Hír TV-s újságírókat, azt válaszolta: “soha nem gondoltam komolyan, hogy megkaphatom a pénzt, mivel abban egyeztünk meg Helmeczyvel, hogy akkor fizet, ha a Hír TV-sek megbuknak, de én soha nem is akartam kábítószerhez nyúlni”.

Egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem lesz semmiféle ügy ebből. Aztán a Hír TV kijött az esettel, anélkül, hogy “engem megkérdezett volna” – mondta.

Baráth Miklós közölte: azért fordult a nyilvánossághoz, mert mindenütt bűnözőként emlegetik, holott soha nem volt drogdíler, ebben az ügyben is csak tanúként hallgatták meg. Hozzátette, hogy egyszer folyt ellene büntetőeljárás önbíráskodás miatt.
Önmagáról elmondta: 33 éves, egy kis szabolcsi faluban lakik, volt gyári munkás és dolgozott külföldön is.

Miklós vitte a szorit?

A “drogsztorit” nem a Hír TV találta ki, azt Baráth Miklós mondta el a Hír TV-nek, ezt több hangfelvétel is bizonyítja – nyilatkozta Szikszai Péter. A Hír TV hírigazgatója hangsúlyozta, hogy “a drogdíler” valójában megerősítette: megpróbálták tönkretenni két munkatársukat, és ezért másfél millió forintot ajánlottak neki.

Hozzátette, hogy olyan hangfelvétel nincs a televízió birtokában, amelyből az derülne ki, hogy Tóth Viktor, a pénzügyminiszter volt kampányfőnöke ki akart maradni az ügyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik