Belföld

Kirúgnák Helmeczyt a Fradi szurkolói

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnökének leváltására szólította fel kedden Kisteleki István MLSZ-elnököt.

Az FSZSZ levelében többek között ezt írta: “az MLSZ kinevezett és választott tisztviselői már sokszor bebizonyították, nemhogy a magyar labdarúgásban, de magában a Magyar Labdarúgó Szövetségben sem tudnak rendet tartani és jogkövető magatartást tanúsítani.

Az az eseménysorozat, amelyre az elmúlt napokban derült fény, tovább rongálja az Önök szövetségen belüli működésével is megtépázott MLSZ-hírnevet, hiszen az MLSZ jogi ügyekért (!) felelős alelnöke, Helmeczy László, most már a magyar labdarúgáson kívüli tevékenységével is bizonyítja – elsősorban – morális alkalmatlanságát.”

A közlemény arra utal, hogy a Hír TV pénteki állítása szerint Helmeczy pénzt kínált egy drogdílernek azért, hogy csempésszen kábítószert a televízió két munkatársának a gépkocsijába. Helmeczy azt állítja, hogy a díler ajánlkozott arra, hogy lebuktatja a televízió két munkatársát, akik a terjesztőnek tartoznak a kábítószer árával.

Az FTC Pártolói Egyesület (PE) az Ügyvédi Kamaránál jelentette fel Helmeczyt, aki az egyesület elleni perben az MLSZ-t képviseli.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke azt mondta, hogy a szövetségben társadalmi munkában felelősségteljes szerepet vállalók, bármilyen funkcióban teszik ezt – legyen szó ügyvédről vagy orvosról – civil életében történt eseményekhez az MLSZ-nek nincs köze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik