Belföld

Az egri kórházvédők nem hisznek a közjegyzőnek

Közjegyző előtt igazolta a HospInvest hétfőn, hogy valóságos embereket szerződtetett az egri kórház működtetésére - írja Népszabadság.

A cég 721 munkaszerződését hitelesítette egy helyi közjegyző, az erről szóló okiratot nyilvánosságra hozzák. Ennyi ember az ország más részeiből jelentkezőkkel kiegészülve elegendő a kórház üzemeltetéséhez, tehát elvben szeptembertől a HospInvest átveheti az egri kórház irányítását.

A kórházvédők viszont úgy tudják, hogy a korábbi több mint ezerfős személyzet 721 tagja nem hajlandó szerződni a leendő üzemeltetővel. A cikk emlékeztet arra, hogy az intézménynek összesen 1214 dolgozója van, vagyis több mint kétszázat mindkét fél a maga táborába sorol.

A HospInvest azért fordult közjegyzőhöz, mert a kórház eddigi állapotához ragaszkodók plakátokon azt állították: a a cég hazudik, mert ha az intézmény 1214 dolgozója közül nekik adta le üres, kitöltetlen munkaszerződését 721 ember, akkor náluk csak 346 munkaszerződés lehet a bejelentett, több mint hétszázzal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik