Belföld

Támogatást keresnek az egészségbiztosítási elképzeléseiknek a szocialisták

A Népszava információi szerint akár ezen a héten elkezdődhetnek az első informális politikai egyeztetések az egészségügyi tárca, az MSZP és a többi parlamenti párt képviselői között az ágazat fejlesztéséről szóló kétéves programról.

A napilap a hétfői számban arról ír, az informális egyeztetéseket az Egészségügyi Minisztérium szervezi, de azokon szocialista egészségpolitikusok is részt vesznek. Azt még bizonytalan, hogy a többi párt képviselőivel külön-külön vagy együtt tárgyalnak – áll a cikkben.

A Népszava emlékeztet arra, hogy a kisebbségben kormányzó szocialistáknak mindenképpen támogatót kell találniuk az egészségügyi elképzeléseik végrehajtásához, hiszen parlamenti elfogadás nélkül azok csak részben valósíthatók meg.

Közben csöndesen zajlik az egészségügyi program társadalmi vitája – amelynek alapszakasza augusztus 15-én zárul – a tervezetet megkapták a szakmai és tudományos szervezetek, a parlament egészségügyi bizottságának tagjai, és a történelmi egyházak vezetői is – olvasható a hétfői Népszavában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik