Belföld

Gyerekekért harcol két tolnai település

Harc indult a gyerekek után járó fejpénz miatt két Tolna megyei település között - állítja a hétfői Magyar Nemzet.

A napilap szerint a nagyobbik település, Nagydorog megpróbálja elcsalni a sárszentlőrinci gyerekeket a helyi iskolából, mert ha nagyobb létszámú osztályokat tud működtetni, akkor több pénzt kap az államtól.

A sárszentlőrinci polgármester a Magyar Nemzetnek arról számolt be, hogy a nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola pedagógusai a nyári szünetet arra áldozzák, hogy Sárszentlőrincen házalnak újabb tanulókért. Hozzátette, a tanárok azt mondják a szülőknek, hogy a helyi iskola a csőd szélén áll, hamarosan be fog zárni, ezért vigyék a gyereküket Nagydorogra tanulni.

A polgármester a történtek miatt tiltakozó petícióban fordult a nagydorogi önkormányzat vezetőjéhez az “erkölcstelen eljárás” miatt – olvasható a lapban.

A nagydorogi polgármester erre úgy reagált: a tanárok azoknál a sárszentlőrinci családoknál jártak érdeklődni, akik először beíratták gyermeküket a nagyobbik település iskolájába, majd egy hónap múlva kivették onnan. A napilapnak az önkormányzati vezető azt mondta: a szülőktől úgy hallotta, hogy kisebbik település polgármester megfenyegette őket, ha nem a helyi iskolába íratják a gyerekeket, akkor nem kapnak közmunkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik