Belföld

Szigorítja a kormány az internettámogatást

Leépítik a 2004 februárjában beindított közhálóprogramot, amelyet péntektől a Baja Ferenc vezette elektronikus kormányzati központ felügyel a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium helyett - írta a Magyar Nemzet.

A kistelepülések, a közösségi házak internethez való hozzáférését támogató projektben ezentúl nem vehetnek részt a tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú települések, de megvonják azoktól a végpontoktól is a támogatást, ahol például egy hónapja nem használták a világhálót.

A lap szerint a közelmúltban több közfelhasználó is megkapta a közháló ügyfélszolgálatának körlevelét, amelyben arról tájékoztattak, hogy a kabinet nem kívánja meghosszabbítani a programra vonatkozó internettámogatási szerződéseket, a telepített eszközök leszereléséről és elszállításáról a közhálóban részt vevő szolgáltatók gondoskodnak.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Magyar Nemzetnek adott tájékoztatása szerint a megszüntetésre vonatkozó elhatározás azokban az esetekben született, ahol a kedvezményezett hosszabb ideje ki van kapcsolva, a szolgáltatást nem veszi igénybe. A tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú településeken is megszüntetik a támogatást, mert itt általában több szolgáltató is nyújt széles sávú internetszolgáltatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik