Belföld

Betiltják a köztéri italozást Ózdon

Tilos szeszesitalt fogyasztani péntektől a Borsod megyei Ózd közterületein, így döntött a város önkormányzatának képviselő-testülete.

A rendelet tartalmáról Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta: a település testülete 2008 nyarán módosította a közterületekről szóló rendeletét. Ennek értelmében augusztus 1-től a városi közterületeken, az üzletek, vendéglátó ipari egységek közvetlen környezetében, középületekben, közösségi létesítményekben, illetve a városi közforgalmú járműveken is tilos az alkoholfogyasztás.

Mint mondta, a tilalom nem vonatkozik érvényes közterület-használati engedély birtokában vendéglátó-ipari egységként hasznosított közterületekre, engedélyezett alkalmi rendezvények idejére ideiglenesen kitelepülő árusítóhelyek közvetlen környékére, illetve a szilveszteri-újévi időszakra.

Hozzátette: a rendelet szabályainak megsértőivel szemben a helyszínen intézkedő rendőrök akár 20 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabhatnak. A szabálysértési eljárásban – amelynek elbírálása egyébként az önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozik – az elkövető 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik