Belföld

Újabb szerencsétlenség az M6-os alagútjánál

Vasbeton gerenda dőlt egy munkásra az M6-os autópálya építkezésén csütörtök délelőtt. A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba; a kivitelező cég szerint állapotát stabilizálták.

Elsődleges információk szerint a balesetben, amely az A jelű alagútnál történt Bátaszék közelében, a munkás bordatörést szenvedett – közölte Farkas Kinga Tolna megyei rendőrségi sajtóreferens.

Az autópálya építését kivitelező cég közleménye szerint az építőmunkás az alagútban végzett biztosítási munkálatok során szenvedett balesetet. Rádőlt az alagút falának támasztott betonacélháló. A sérült állapotát a helyszínen stabilizálták, majd egy mentőhelikopter az egyik pécsi kórházba szállította. Megerősített kórházi információk szerint a balesetet szenvedett munkás túl van az életveszélyen, az állapota stabil.

A baleset körülményeinek kivizsgálására a munkavédelmi felügyelet, a rendőrség, a mentők és a pécsi bányakapitányság a helyszínre érkezett.

A szerencsétlenség ugyanannál az alagútnál történt, amely július 24-én az esőzéseket követően beomlott. A kivitelező cég akkori közleménye szerint a munkálatokat azonnal leállították, az esetet vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik