Belföld

Az SZDSZ megválna Urbán Imrétől

Azonnali kilépésre szólítja fel Urbán Imrét, a párt jászapáti csoportjának elnökét az SZDSZ, miután egy napilap csütörtökön arról írt, hogy Urbán éttermében rendezik meg a hét végén a Magyar Gárda tagtoborzó fórumát.

A jászapáti SZDSZ-elnök a lapnak azt mondta, bérbe adja a helyiséget a rendezvény lebonyolítására. Arról is beszélt, hogy a környéken van cigánybűnözés, a galgagyörki Pölöskei család esetére utalva pedig megjegyezte: “százmilliót költöttek a homoszexuális felvonulásra, addig azzal senki nem foglalkozott, hogy egy magyar családnak a saját portájáról kellett elmenekülnie, csak a Magyar Gárda nyújtott segítséget a költözésben”.

“A szélsőjobboldali Magyar Gárdával való együttműködés, a homofób és rasszista nézetek elfogadhatatlanok egy liberális pártban” – áll az SZDSZ kommünikéjében, amely arra is kitér, hogy Urbán Imrének a Magyar Nemzetben megjelent kijelentései tagadják az SZDSZ értékeit, ellentétesek mindazzal, amiben a szabad demokraták hisznek és amiért 20 éve dolgoznak.

A közlemény szerint amennyiben Urbán Imre nem lép ki az SZDSZ-ből, fegyelmi eljárást indítanak ellene, és a kizárását kezdeményezik.

Ajánlott videó