Belföld

Túl vagyunk az árvíz nehezén?

Túl vagyunk az árvíz nehezén, lakott területet nem veszélyeztet a víz - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára. A Tiszán lassul az áradás.

Kóthay László elmondta: jelenleg 15 folyószakaszon, mintegy 780 kilométeren végeznek árvízvédekezést, a harmadfokú készültség szintjét azonban már csökkenteni lehetett.

Tájékoztatása szerint több mint ötven településen eddig csaknem kétezren – többségükben önkéntesek – dolgoztak a gátakon, ötezer köbméter homokkal töltöttek meg százezer homokzsákot, és felhasználtak tizenötezer négyzetméter fóliát is.

Várhatóan szombat hajnalban tetőzik a Tisza Tokajnál, ahol szerdán délben 670 centiméteres vízszintet mértek – közölte Bara Sándor, a Tikövizig védelemvezetője.

Egy nap alatt 20 centit emelkedett a folyó. Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Tisza bal partján Tiszafüred és Rakamaz között – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az időjárási előrejelzések szerint a Tisza vízgyűjtőjén további, az áradást jelentősen befolyásoló eső nem várható.

A Tiszáról további érdekes információkat itt talál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik