Belföld

Szivárog a kénsav a 4-es főúton

Ketten meghaltak, amikor összeütközött egy személygépkocsi és egy kénsavat szállító teherautó Albertirsa és Cegléd között szerdán a 4-es főúton. A kénsav kismértékben szivárog - közölte a katasztrófavédelem.

A két jármű a 4-es főút 53-as kilométerénél, az albertirsai leágazó közelében ütközött össze. Az autó az árokba futott, a benne ülők közül ketten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. Az egyik súlyos sérült egy gyermek, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az autóban egy román család tagjai utaztak, akik három gépkocsival közlekedtek; a másik két autóban ülőket a polgári védelem látja el.

A tartálykocsi keresztbe fordult: félig az utat torlaszolja el, félig az árokban van. A kénsav kismértékben, pici lyukakon szivárog, valószínűleg csak néhány liter kerülhetett ki belőle a szabadba. A helyszínen nincs robbanásveszély. A Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat a helyszínen van, folyamatosan méri a szélirányt és a levegőbe kerülő kénsav töménységét. A ceglédi és a szolnoki tűzoltók vesznek részt a mentésben, jelenleg a szivárgás megszüntetésén dolgoznak.

A fuvarozócég Kecskemétről küld egy másik tartálykocsit, amelybe átfejtik a veszélyes anyagot. Amíg ez nem történik meg, a rendőrség nem helyszínelhet, mert száz méteres körben le van zárva minden, oda csak védőfelszerelésben, légzőkészülékkel lehet bemenni. A 4-es főút ezen szakaszát teljesen lezárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik