Belföld

Szerda volt a piaci razziák napja

Hatósági razziát tartottak fővárosi piacokon szerdán; a józsefvárosi és a kőbányai piacon több mint négymillió forint bírságot szabtak ki, öt külföldi és négy magyar állampolgárt előállítottak, négy körözés alatt álló magyar férfit elfogtak.

Tóth Béla alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési főosztályának helyettes vezetője az egész napos akció eredményeit ismertetve elmondta: a Kőbányai úton egy raktárbázis ellenőrzésekor négy kínai és egy nigériai állampolgárt kellett előállítaniuk, mert nem rendelkeztek okmányokkal, illetve megsértették a tartózkodási szabályokat.

A nigériai férfit valószínűleg kiutasítják az országból. Hozzátette: négy magyar állampolgárt azért kellett előállítani, mert személyazonosságát nem tudta igazolni. Elfogtak négy körözés alatt álló magyar állampolgárt is, köztük egy olyan férfit, aki szerepelt az úgynevezett TOP 10-es listán, őt fél éve betöréses lopás és más bűncselekmények miatt keresték.

Az APEH öt esetben egymillió, a fogyasztóvédelmi hatóság tizennégy üzletben összesen 2 millió 450 ezer forintnyi bírságot szabott ki, míg a munkavédelmi és munkaügyi hatóság illegális és szabálytalan munkavégzésért 400 ezer forint összegben bírságolt. A vám- és pénzügyőrség négy esetben bűncselekmény miatt tett feljelentést, illetve indított eljárást, és mintegy kétmillió forint értékű árut foglalt le a piacok raktárépületéből.

Az állategészségügyi hatóság a piacok büfében 19 kilogramm lejárt szavatosságú húst foglalt le, és 100 ezer forint értékben olyan élelmiszerterméket is talált, amelyen nem volt magyar felirat, és amelynek eredetéről az árusok nem tudtak elszámolni.

A rendőrség, a vámőrség, a fogyasztóvédelmi hatóság, az APEH, az ÁNTSZ és az állategészségügyi, valamint a munkavédelmi hatóság által tartott közös akciót a budapesti rendőrkapitányság bevetési főosztályának helyettes vezetője sikeresnek és eredményesnek értékelte. Mint mondta, a közös fellépést egy későbbi, váratlan időpontban többször is megismétlik, mert szükségesnek tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik