Belföld

Magyar Bálint az EITI igazgató tanácsában

Hivatalosan kinevezték a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EITI) 18 tagú igazgató tanácsát, amelynek tagja Magyar Bálint is - olvasható az Európai Bizottság szerdai közleményében.

Az EITI székhelye Budapesten lesz, az igazgató tanács pedig 2008. szeptember 15-én a magyar fővárosban tartja alakuló ülését.

Az Európai Unió versenyképességi ügyekben illetékes miniszterei 2008. június 18-án döntöttek arról, hogy Európa kutatás-fejlesztés szellemi központja, az EITI székhelye Budapesten, az Infoparkban legyen.

Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter korábban elmondta: az EITI 2013-ig mintegy 300 millió eurós költségvetéssel rendelkezik majd, és 2009 tavaszán kezdi meg munkáját kezdetben 20, később pedig 50-60 fős személyzettel.

Első programjai a megújuló energiaforrások, a klímaváltozás és az infokommunikációs technológiák témakörében indulnak majd.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) budapesti székhelyének kialakításáért miniszteri megbízottként Dvorszki László a felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik