Belföld

A betonból kell kivájni a bombát

A Ferencvárosban talált bomba kiemelése és hatástalanítása azonnal elkezdődik, amint a környéket kiürítették, ez kedd délután várható - mondta a honvédelmi miniszter újságíróknak, miután a helyszínen tájékozódott a megtett intézkedésekről.

A főváros IX. kerületében hétfőn találták meg a kéttonnás, második világháborús bombát egy régi malomépület bontásakor, a Vaskapu utca 41. szám alatti telken.

Szekeres Imre a Tóth Kálmán és a Vaskapu utca kereszteződésében tartott kedd délelőtti sajtótájékoztatón elmondta: a bomba rendkívül nagy, komoly munka vár a tűzszerészekre. A bombáról annyit közölt, hogy az függőlegesen helyezkedik el, egy része betonba van ágyazódva; az elsődleges szakértői vélemények szerint 8 olyan típus ismert, amelynek megfelelhet. A hatástalanítás ideje a bomba típusától függ – tette hozzá.

Bánsághi Tamás alpolgármester közölte: a kiürítés a IX. kerület lakóinak egyharmadát érinti. Mint mondta, nagyon fontos, hogy mindenkit evakuáljanak a környékről, hiszen az utóbbi időben nem találtak ekkora bombát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik