Belföld

24 órán át őrzik a Tiszát

A Tisza áradó felső szakaszán 24 órás járőrszolgálatot látnak el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai; 12 órás váltásban ötvenen teljesítenek szolgálatot a térségben.

A harmadfokú árvízvédelmi készültséggel érintett töltéseken folyamatos a járőrözés, a gátak töltéskoronáin lévő utakra semmilyen járművet, sőt gyalogost sem engednek be a rendőrök – mondta Fedor Rita helyettes szóvivő.

Hozzátette: az ötven rendőr a kiürített, az árterületeken lévő és a víz által elöntött tivadari, jándi és vásárosnamény-gergelyiugornyai üdülőtelepeken ellátja a vagyonvédelmet is, őrzi az értékeket.

legyen ö is fn tudósító

Van egy híre, fotója, videója az árvízi helyzetről, árvízi készültségről? Töltse fel az FN Tudósítóba, hogy az Ön tudósítása is az FN Címlapjára kerüljön!

A helyettes szóvivő kiemelte, hogy az áradás szombati kezdete óta vagyon elleni bűncselekmény és az árvízzel összefüggő, személyi sérüléssel járó baleset nem történt a térségben.

Fedor Rita megemlítette továbbá, hogy a főkapitányság munkatársai hétfőn helikopterrel is bejárták a Tisza szatmár-beregi részét, és hangosbemondón szólították fel a parton lévő civileket a távozásra, akik minden esetben eleget tettek a kérésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik