Belföld

Kitelepítések a Tisza mentén

Kitelepítik a Tisza áradása miatt az üdülőövezetekben tartózkodókat Tivadar, Jánd és Gergelyiugornya területéről. Az oda bevezető utakat lezárják és ellenőrzik, hogy a veszélyes övezetbe már senki ne menjen be.

Gergelyiugornyán, az üdülőterület gáton belüli részén található mintegy ötszáz faházban 2200 ember tartózkodik, akiknek az evakuálásáról a város önkormányzata már gondoskodott – mondta el Jüttner Csaba polgármester. Közlése szerint jó ütemben halad a kiköltözés, s azt szombat estére be is fejezik.

“Reméljük, hogy szerdára visszahúzódik az áradás a hullámtérből, s egy gyors takarítás után a nyár végéig zavartalanul pihenhetnek, szórakozhatnak vendégeink” – mondta a polgármester.

FN Tudósító

Ha van fotója, videója, töltse fel az FN Tudósítóba, hogy másokkal is megossza tapasztalatait!

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.