Belföld

Kökény az ellenzékkel egyeztetne

A szakmai szervezetekkel zajló társadalmi vita mellett a jövő hónapban intenzív egyeztetéseket tervez az MSZP az ellenzéki pártokkal is az egészségügy tervezett átalakításáról - értesült a Népszava.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke szerint azokról az intézkedésekről szeretnének beszélni, amelyek életbelépéséhez törvénymódosítás szükséges.

Kökény Mihály a napilapnak elmondta: a tervezett tárgyalásokon elsősorban az Egészségügyi Minisztérium politikai vezetése venne részt, de várhatóan a párt szakpolitikusai is bekapcsolódnak majd.

A szaktárca a véleményezésben mások mellett számít a kórházak, a szakrendelők érdekképviseleteire, az orvosi és a szakdolgozói kamarára, a betegjogi szervezetekre, az orvosegyetemekre és a szakmai kollégiumokra is. A minisztérium szerint a vita “alapszakasza” augusztus 15-ig tart, addig várják az észrevételeket, amelyeket ezután összegeznek, a használható elképzeléseket pedig beépítik majd a koncepcióba.

Az így átdolgozott programot augusztus második felében egy konferencián ismertetik meg a nyilvánossággal – írta a Népszava.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik